How to add days and hours

- Add the days together.
- Add the hours together.
- If the number of hours is 24 or more do the following:
- Subtract 24 from the number of hours.
- Increase the number of days by one.
- Repeat this process if the number of hours is still 24 or more.

Example: Add 4 days 21 hours plus 2 days 17 hours

- Add the days together. (4 days + 2 days = 6 days)
- Add the hours together. (21 hours + 17 hours = 38 hours)
- If the number of hours is 24 or more do the following:
- Subtract 24 from the number of hours. (38 hours - 24 hours = 14 hours)
- Increase the number of days by one. (6 days + 1 day = 7 days)
- Repeat this process if the number of hours is still 24 or more.

- Answer: 7 days 14 hours