How to add minutes and seconds

- Add the minutes together.
- Add the seconds together.
- If the number of seconds is 60 or more do the following:
- Subtract 60 from the number of seconds.
- Increase the number of minutes by one.
- Repeat this process if the number of seconds is still 60 or more.

Example: Add 4 minutes 21 seconds plus 2 minutes 47 seconds.

- Add the minutes together. (4 minutes + 2 minutes = 6 minutes)
- Add the seconds together. (21 seconds + 47 seconds = 68 seconds)
- If the number of seconds is 60 or more do the following:
- Subtract 60 from the number of seconds. (68 seconds - 60 seconds = 8 seconds)
- Increase the number of minutes by one. (6 minutes + 1 minute = 7 minutes)
- Repeat this process if the number of seconds is still 60 or more.

- Answer: 7 minutes 8 seconds