How to subtract weeks and days
- If the number of days being subtracted is more than the original days, do the following:
- Subtract 1 from the original number of weeks.
- Increase the number of original days by 7.
- Subtract the days.
- Subtract the weeks.
Example: What is 4 weeks 1 day minus 2 weeks 6 days.
- The original number of days (1) is less than the 6 days being subtracted so:
- Subtract 1 from the original number of weeks. (4 weeks - 1 week = 3 weeks)
- Increase the number of days by 7. (1 day + 7 days = 8 days)
- Subtract the days. (8 days - 6 days = 2 days)
- Subtract the weeks. (3 weeks - 2 weeks = 1 week)
- Answer: 1 week 2 days